top of page

Vlaamse renovatiepremie wordt belastingvermindering: wat verandert er voor u?

Vanaf 1 november zal de Vlaamse renovatiepremie niet meer bestaan zoals nu, maar wordt er een hervorming doorgevoerd. De premie ontvangt u wel nog, maar dan in de vorm van een belastingvermindering.

1951919.jpg

Vanaf 1 november zal de Vlaamse renovatiepremie niet meer bestaan zoals nu, maar wordt er een hervorming doorgevoerd. De premie ontvangt u wel nog, maar dan in de vorm van een belastingvermindering.

De website van de Vlaamse overheid biedt duidelijkheid over de aanpassingen van de renovatiepremie. Wij lezen er dat de renovatiepremie een belastingvermindering wordt die u vanaf de zomer 2015 kunt aanvragen. Wanneer u de aanvraag bij Wonen-Vlaanderen indient, zult u geen premie ontvangen maar een attest die u bij uw belastingaangifte voegt. Deze belastingvermindering wordt u vergoed in 3 schijven.

Er werd ook niet gesleuteld aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de belastingvermindering. Het is enkel de manier waarop het moet aangevraagd worden en hoe de uitbetaling verloopt, die verandert.

Stel, u wilde renoveren tussen 1 november en de zomer van 2015. Het is belangrijk dat u dan de facturen van de renovatie bijhoudt en in de zomer van 2015 de aanvraag indient bij Wonen-Vlaanderen, op deze manier heeft u recht op de belastingvermindering. (AB)

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page